SJKSOV10

SJU

  • Kategori
  • hytte
  • TYPE
  • LANGRENNSHYTTE
  • LOKALISERING
  • SJUSJØEN
  • STØRRELSE
  • 125 KVM
  • STATUS
  • FERDIGSTILT
  • INTERIØR
  • LOGG/GRY THALBERG
  • BYGGMESTER
  • JON KÅSHAGEN AS
  • ANSVARLIG ARKITEKT 
  • DAC
  • mer infomindre info
alle prosjekter

Beskrivelse

Eiendommen ligger i ytterkant av et velkjent hytteområde i Sjusjøen, Ringsaker kommune. Tomten er stor, med forholdsvis slakt terreng. Eksisterende hytte med tilhørende uthus og utedo er planlagt revet. Ny erstatningshytte med tilhørende carport vil erstatte nåværende hytte.

Den nye langrennshytten med tilhørende carport ligger naturlig i landskapet, med minimal terrengjustering.

Hyttekroppen er langstrakt, med en vinkelrett sirkulasjonsdeling i midten; carport, inngangsparti og gjennomgang til andre siden av hytten. Reguleringsbestemmelser legger strenge føringer for blant annet takform, vinkel og materialbruk.

Materialmessig er den forankret i områdets tradisjonelle materialbruk, om enn med noe annerledes format; hytten kles med stående smal bordkledning, inkludert taket – og lar form og materialitet spille sammen. Treverket vil være behandlet slik at det gråner over tid. Det sekundære materialet brukes på konstruksjoner som pipe, støttemurer og lignende og vil være utført i tørrmur. Husets plan soneinndeles av formens tverrdeling, samt ved hjelp av ulike gulvnivåer. Til venstre fra inngang er det privat sone med hems, høyre fører til kjøkken/spisestue og stue. Store sammenhengende glasspartier gir utsikt mot sør fra husets sosiale del, mens resten av huset følger en mer tradisjonell vindusoppdeling.

Sju-2

Interiør

Husets interiør er tenkt kledd med gråbeiset stående panel som vil dekke gulv, vegger og himling. Mot denne litt røffe, lysegrålige kledningen, ønsker vi å supplere interiøret med varme toner og en palett av metaller, lær og stoffer som gir ulike taktile kvaliteter. Hytta er tenkt som en moderne, men røff hytte med varm atmosfære. Vi ønsker å skape balanse mellom det man ofte assosierer med hytter; grove, ubehandlede materialer og lun atmosfære - og det moderne; gjennomdesignede, bearbeidete, glatte flater og nye materialer. Vi tror balansen vil skape en hytte man får lyst å oppholde seg i. Vi ønsker også å bruke interiøret til å oppnå en formal balanse - skape en myk innside i det stramme skallet.

sju6

sju7

sju8

sju9

sju3

sju5

sjusjen NY-PLAN-TIL-WEB

sju-1

Sju10