BETBJV28

BJØ

  • Kategori
  • hytte
  • TYPE
  • SOMMERHYTTE
  • LOKALISERING
  • VIKSFJORD - LARVIK
  • STØRRELSE
  • 120 KVM
  • STATUS
  • FERDIGSTILT 2009
  • ENTREPRENØR
  • BYGGMESTER ROLF HENRIK JOHNSEN AS
  • INTERIØR
  • LOGG / BONAPARTE INTERIØR AS
  • INNREDNING
  • LOGG / VEGÅRDSHEI AS
  • OMTALE
  • LARVIK KOMMUNES BYGGESKIKKSPRIS 2013
  • FOTO
  • FINN STÅLE FELBERG
  • ANSVARLIG ARKITEKT
  • DAC
  • mer infomindre info
alle prosjekter

Beskrivelse

LARVIK KOMMUNES BYGGESKIKKSPRIS 2013

Hytten har fått et moderne preg med en arkitektur som gjenspeiler tomtens karakter; et naturlig svar på terreng og beliggenhet. Det er benyttet værbestandige bygningsmaterialer som glass, sink, betong og ubehandlet tre i kombinasjon med bruk av lokal skifer / tørrmur. Store glassflater, som oppløser skillet mellom ute og inne, ligger tilbaketrukket med takutspring der søyler og horisontale spiler demper glassflatene

sett fra sjøen. Hytten er søkt tilpasset tomtens topografiske forhold i størst mulig grad med en nøye vurdert arkitektur som bidrar til spennende kontraster til områdets hyttebebyggelse forøvrig.

Hytten har fått en karakteristisk og retningsorientert plan liggende nord/syd langs fjellryggen og øst/vest parallelt med sjøen / utsikten.

BJENNESSKOGEN-140312FSF246

BJNNESKOGEN-140312FSF238

BJNNESSKOGEN-DSC 0918

Hyttens logistikk

Den åpne svalgangen leder inn til inngangssonen som danner knutepunktet mellom hyttens offentlige og private rom. Soveromsfløyen rommer 4 soverom, 3 bad og garderobe. Hovedsoverommet ligger med eget bad lengst syd med utsikt mot sjøen og utgang direkte til uteplass med utedusj. De 2 barnesoverommene ligger i motsatt del av volumet ett trinn lavere enn

adkomstsonen. Rommene er innredet som kompakte kahyttløsninger hvor barnas soverom har doble plassbygde køyesenger. I enden av soveromsfløyen ligger et eget gjesterom og bad med direkte utgang til den overdekkede svalgangen som fungerer som en utvendig korridor. Hovedvolumet, med det sitt slake saltaket, rommer både stue og kjøkken som gjennom store glassdører forener ute og inne.

Peis og kjøkkenfasiliteter ligger omkranset av den lange skiferbelagte veggskiven som ender i en utepeis ifm uteplass mot vest. Veggskiven har kun få vindusåpninger med hyggelige gløtt av himmel og vegetasjon mot bakhagen. Kjøkkenet ligger ett trinn lavere enn stuen, noe som gir en romslig takhøyde og mye dagslys. Skillet mellom kjøkken og stue er gjort i form av plassbygd innredning.

BJNNESSKOGEN-140312FSF223

BJNNESSKOGEN-140312FSF240

BJNNESSKOGEN-DSC 0949

Bjnnesskogen-Plan

BJNNESSKOGEN-fasade-2